Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/04/07

Autogramiáda v Poštovním muzeu

U příležitosti vyhlášení ankety České pošty, deníku Právo a časopisu Filatelie o nejkrásnější poštovní známku České republiky za rok 2010 pořádalo dnešního dne Poštovní muzeum v Praze autogramiádu autorů vítězné známky - grafiků Libuše a Jaromíra Knotkových a rytce Martina Srba. 


Nejkrásnější poštovní známka roku 2010 z dílny manželů Knotkových a Martina Srba, která vyšla 1. září 2010 v rámci aršíku emise Ochrana přírody, je nominální hodnoty 10,00 CZK a zobrazuje unikátní faunu a flóru biosférické rezervace Dolní Morava - Otakárka fenyklového, Zedníčka skalního a vzácné rostliny.


Obálka prvního dne vydání s vítěznou známkou za rok 2010 a razítkem pošty v Perné z oblasti v Podyjí, nedaleko vodní přehrady Nové Mlýny.


Motiv z obrazové části obálky prvního dne vydání (FDC) je součástí prvního pamětného listu České pošty s.p. "Anketa o nejkrásnější poštovní známku 2010", který byl vydán v nákladu 9.000 kusů (číslovaných: 000001 - 009000). Prodejní cena pamětního listu je 30,00 CZK (pro účastníky trvalého odběru pamětních listů).

Žádné komentáře:

Okomentovat