Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/04/16

Příležitostná razítka na duben

První dubnové příležitostné poštovní razítko bylo používáno právě dnes. Na poště "280 02 Kolín 2"  - respektive u příležitostné poštovní přepážky umístěné v prostorách Městského společenského domu (Zámecká ul. č. 109) - se oráželo razítkem s textem "XIII. VALNÝ SNĚM JUNÁKA V KOLÍNĚ", v obrazové části se skautskou lilií, Masarykovým mostem a chrámem sv. Baroloměje.


Další razítko bude používáno již od pondělí 18. dubna (až do 26.) na poště "110 00 Praha 1" s textem "MISTRYNĚ EVROPY / 400 m / HALA BERCY / PAŘÍŽ / Denisa Rosolová", v obrazové části s vyobrazením portrétu držitelky zlaté medaile v halovém Mistrovství Evropy. 


Třetí dubnové razítko bude používáno k příležitosti výročí založení poštovního úřadu od 20. do 27. dubna na poště "739 21 Paskov" s textem "1861 / 150 LET POŠTY / 2011" a s vyobrazením znaku města. 


Zatím posledním razítkem (čtvrtým) plánovaným na duben je příležitostné poštovní razítko používané 30. dubna k příležitosti výročí založení České asociace pro sportovní a olympijskou filatelii OLYMPSPORT na poště "110 00 Praha 1" s textem  "45 LET OLYMPSPORTU, Jarda Justýn" a s vyobrazenou podobiznou prvního spoluzakládajícího člena Olympsportu, vystavovatele a teoretika námětové filatelie Jardy Justýna, dále s olympijskými kruhy.


Žádné komentáře:

Okomentovat