Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/05/21

Nový pamětní list České pošty s.p.

Na sobotu 4. června 2011 připravuje Česká pošta s.p. vydání dalšího - již šestého - z řady Pamětních listů. Bude vydán k výstavě pořádané v pobočce Poštovního muzea ve Vyšším Brodě pod názvem "Ohlédnutí za výstavou Pražský hrad v umění poštovní známky". 


Na Pamětním listě bude vylepena příležitostná známka hodnoty 12,00 CZK (č. 0597) z emise Krásy naší vlasti s vyobrazemím Cisterciáckého kláštera ve Vyšším Brodě, doplněná otiskem příležitostného poštovního razítka. Cena pamětního listu je 30,00 CZK, celkový náklad zatím nebyl oznámen.


Pamětní list bude možno zakoupit na místě samém - u příležitostné poštovní přepážky umístěné v prostorách pobočky Poštovního muzea ve Vyšším Brodě, případně formou předobjednávky prostřednictvím karlovarského střediska Služeb filatelistům s.p. Česká pošta.


Vzhledem k námětu příležitostného razítka se nabízí kromě známky s vyobrazením vyšebrodského kláštera možnost použití i letošního aršíku k 400. výročí úmrtí posledního z rodu Rožmberků - Petra Voka. Klášter sloužil několik staletí jako místo umístění rodinné rožmberské hrobky. Námětovým sběratelům se tak nabízí velmi vhodné doplnění jejich sbírek.


Po dobu trvání vlastní výstavy zde budou současně v prodeji i katalogy pražské výstavy "Pražský hrad v umění poštovní známky" (z roku 2010) s původní přílohou - ocelorytinou - "černotiskem" známky číslo 0631.

Žádné komentáře:

Okomentovat