Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/05/25

Pátek - malé setkání na velké poště

Jak se již stalo dobrou tradicí, v den vydání nových poštovních známek se v prvním patře (v prostorách bývalé prodejny filatelie) pražské hlavní pošty (Jindřišská 14, Praha 1) koná výstavka výtvarných návrhů těchto známek (tentokrát již co do pořadí šestá).


A tentokrát toho bude docela hodně - vychází aršík hodnoty 34,00 CZK (č. 0682 A) "Johan Gerstner (1851-1939)", návrh: Karel Zeman, rytina: Jaroslav Tvrdoň, dále výplatní známka (č. 0683) hodnoty "Z" (zámoří, tedy ekvivalent 21,00 CZK) emise "Lidová architektura", návrh: Jan Kavan, rytina: Bohumil Šneider, a jako poslední druhá výplatní známka, tentokrát hodnoty 2,00 CZK (č. 0684) emise "Krása květů" s motivem Chryzantémy, návrh: Anna Khunová, rytina: Bohumil Šneider.


Účast prozatím avizovali paní Khunová a pánové Zeman, Kavan a Šneider. Sběratelé tak mají možnost si nově vydané známky doplnit autogramy tvůrců. Zahájení - již tradičně od 15.00 hodin.


Žádné komentáře:

Okomentovat