Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/05/02

Více informací o filatelii v Česku - kalendáře (I.)

V rámci zlepšení informací o filatelistickém dění v České republice ve spodní části tohoto blogu naleznete nový nástroj - kalendář "Česká republika - výplatní a příležitostné poštovní známky" s podrobnými informacemi o vydávaných emisích, a to až do konce letošního roku.

Jednou z výhod je, že si již nemusíte přesně pamatovat, co kdy vyjde, vše zjistíte při pohledu na aktuální měsíc. V rámci bezpečnostních opatření nikde neuvádíme celkovou nominální hodnotu vydávaných známek, včetně jejich variant, obálek prvního dne vydání (FDC), nálepních listů (NL), známkových sešitků (ZS), přepážkových listů (PL), analogických pohlednic (CM), kuponů, spojek, soutisků a pamětních listů (PaL). Je velmi pravděpodobné, že při jejím zveřejnění by to s některými sběrateli - filatelisty lidově "mohlo seknout", jiní by pravděpodobně začali přehodnocovat svě sběratelské priority...

Kalendář zatím platí pro letošní rok a jsou v něm zahrnuta veškerá k dnešnímu dni známá vydání poštovních výplatních a příležitostných známek České republiky.

Žádné komentáře:

Okomentovat