Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/06/10

Nové příležitostné poštovní dopisnice

Jak zde již bylo oznámeno, dne 1. června při vydání nových emisí poštovních známek České republiky, byla vydána i jedna příležitostná poštovní dopisnice "15 let od ustavení českého Senátu" nominální hodnoty "A" (ekvivalent 10,00 CZK, tedy tuzemskému výplatnému). To co ve zprávě chybělo byl obrázek.


Zde je, kromě teritoriálních sběratelů České republiky tentokrát mohou mít radost i sběratelé námětů, jen namátkou: Senát, lvi (to prosím v logu Senátu), architektura, Albrecht z Valdštejna, a... trochu překvapivě i auta (ve spodní části fotografie je jich celkem - zaparkovaných - deset). Možná si někdo z námětářů dá i práci zjistit jednotlivé značky vozů...
Dopisnice byla vydána v poměrně malém - ale vlastně dnes u celin již standardním - nákladu 4.700 kusů. Současně bylo na poště "118 00 Praha 011" v době od 1. do 8. června 2011 používáno příležitostné poštovní razítko s logem Senátu v obrazové části.


Další dvě příležitostné poštovní dopisnice jsou plánovány na příští týden - 15. června. První "20 let policie ČR" je nominální hodnoty "A", vyjde plánovaném v nákladu 4.200 kusů. Druhá "575. výročí basilejských kompaktát" je rovněž nominální hodnoty "A", její plánovaný náklad je 4.000 kusů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat