Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/06/13

Nové strojové příležitostné razítko

V současné době pošta "383 07 Depo Prachatice 70" používá příležitostný štoček v razítkovacím stroji ASCOM HALSER u příležitosti oslav 200 let od narození sv. Jana Nepomuka Neumanna. Doba používání štočku není přesně známa, ale neskončí dříve nežli 18.6.2011, spíše bude razítkování pokračovat po podstatnou část tohoto roku.


Jan Nepomuk Neumann, rodák z Prachatic, odjel po studiu v Českých Budějovicích a v Praze do USA, kde působil jako misionář. Dodnes je brán jako zakladatel církevního školství v USA. Svatořečení Jana Nepomuka Neumanna proběhlo 19.6.1977 v Římě papežem Pavlem VI.  

V sobotu 18.6.2011 se uskuteční při příležitosti oslav národní pouť do Prachatic. Slavnostní bohoslužba proběhne na místním Velkém náměstí za účasti papežského legáta, filadelfského arcibiskupa Justina Rigaliho.

Žádné komentáře:

Okomentovat