Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/06/22

Pozor - nepropásněte šanci (pro specializované sběratele)

Díky laskavosti informačního servisu, který pro své členy a příznivce zajišťuje Klub filatelistů 00-15 Praha (sběratelů specializovaných oborů) můžeme dále informovat všechny specializované sběratele známek České republiky o novém vydání známkového sešitku Čtyřlístek - populární Fifinky.


Samotná známka (katalogové číslo 0630) nominální hodnoty "A", resp. známkový sešitek, vyšla 28. dubna loňského roku. Známkový sešitek obsahuje celkem deset známek, jeho nominální hodnota byla v den vydání (a ještě je) 100,00 CZK.


Zatímco první náklady známkových sešitků mají na zadní straně destiček uvedený text: "Známkové sešitky a pohlednice se Čtyřlístkem lze objednat na adrese: Česká pošta, s.p. Služby filatelistům, P. O. Box 111, 360 02 Karlovy Vary 2; e-mailem: filatelie.kv@cpost.cz".


Na novém nákladu známkových sešitků je na zadní straně destiček uvedený text: "Známkové sešitky a pohlednice se Čtyřlístkem lze objednat na adrese: Česká pošta, s.p., Služby filatelistům, Nákladní 29, 362 07 Depo Karlovy Vary 70; e-mailem: filatelie.kv@cpost.cz".


Známkové sešitky se tedy liší novým označením karlovarské pošty a jejího umístění. Lze předpokládat, že takto budou nově označeny všechny dotiskované známkové sešitky, tedy kromě vlastního vydání Čtyřlístku i známky "E" a "Z" s motivy děl Alfonse Muchy. Vzhledem k tomu, že všechny tyto sešitky jsou tištěny vždy z několika desek, pro sběratele - specialisty - to znamená bezesporu několik tisíc korun navíc...

Žádné komentáře:

Okomentovat