Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/09

ČESKO (Praha) - Pozvánka na výstavu

V pořadí již 120. výstava - tentokrát pod názvem "POŠTOVINY" - se uskuteční od 11. srpna do 5. září 2011 v Poštovní minigalerii umístěné v prostorách pošty "Praha 33". Jejím autorem je pan Ivan Wild, který sesbíral a sestavil vskutku velmi zajímavou kolekci poštovních zajímavostí. 


Poštovní minigalerie se v prostorách pošty Praha 33 "usídlila" již od roku 2001. I proto je výstava malým ohlédnutím za historií posledních deseti let - a počet 119 výstav je skutečně ohromující. Za těch deset let nezbývá organizátorům výstav - kolektivu pošty Praha 33, České poště s.p., Clubu gentlemanů Žižkov - poděkovat a samozřejmě popřát i hodně elánu a sil do dalších let, do dalších zajímavých výstav.


Vernisáž výstavy proběhne ve středu 10. srpna 2011 od 19.00 hodin, úvodní slovo pronese PhDr. Jan Galuška, ředitel Poštovního muzea Praha. Poštu "130 03 Praha 33" naleznete na adrese: Přemyslovská 848/2, Praha, vchod je přímo z náměstí Jiřího z Poděbrad. Pošta je otevřena od pondělí do pátku, vždy od 08.00 do 18.00 hodin.


Je slibováno i filatelistické překvapení - bude vydána známka s příležitostnými kupony připomínající 120. výstavu i jubileum 10. výročí pořádání výstav. O podobě přepážkového listu (PL) jsme Vás na stránkách našehlo blogu již informovali. Zároveň po dobu vernisáže bude možné si nechat známky orazítkovat příležitostným poštovním razítkem s motivem nedalekého Kostela Nejsvětějšího srdce páně (používaného na poště "130 03 Praha 33" již od 3. listopadu 2010).


To bude možné pouze u standardních zásilek, které nemusí být přijímány přes systém APOST. Přejeme příjemnou zábavu při vernisáži a mnoho zajímavých filatelistických suvenýrů... 

Žádné komentáře:

Okomentovat