Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/18

Plánujete dlouhodobě (VI.) ... aneb pozvánka na přednášky do Vysokého Mýta!

Ve 13.55 hodin by měla skončit poslední z přednášek v rámci semináře Svazu českých filatelistů (SČF), který proběhne v sobotu 15. října 2011 během 1. česko-slovenské filatelistické výstavy Vysoké Mýto 2011. Ale jak právě zjišťujeme - filatelistický den (nebo "flám", ostatně je jedno jak tento den budeme pracovně nazývat) bude pokračovat.

Na stejném místě a stejné adrese, tedy v Regionálním muzeu Vysoké Mýto (Šemberova 125/1, 566 01 Vysoké Mýto) od 14.00 hodin začíná setkání Česko-moravské společnosti pro poštovní historii (ČMSPH). Co je připraveno? Tři velmi zajímavé přednášky na téma období druhé světové války a doby těsně po ní: 

- první v podání Lubora Kunce (poštovní historik a předseda ČMSPH) "Polní pošta československých jednotek ve Francii, Velké Británii a Československu 1939–1946",

- druhá od Roberta Hilla (poštovní historik, člen Czechoslovak Philatelic Society of Great Britain a The Royal Philatelic Society London) na téma "Československé revoluční vydání 1944-45", a

- třetí od Miroslava Bachratého (poštovní historik a člen Zväzu slovenských filatelistov) "Kontrola poštovního styku mezi Slovenskem a Protektorátem Čechy a Morava 1939-45". 

Vstup na setkání (a přednášky) je samozřejmě volný, jsou srdečně zváni jak členové  ČMSPH, tak i další zájemci o poštovní historii, případně i "divocí a neorganizovaní sběratelé". Snad některé z nich přednášky zaujmou a najdou "koníček" na celý život.

Žádné komentáře:

Okomentovat