Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/09/16

ČESKO (Plasy) - Pozvánka na křest známky

V neděli 18. září 2011 se od 15.00 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Plasích uskuteční varhanní koncert pořádaný u příležitosti vydání a žehnání poštovní známky s motivem raně barokních varhan z dílny loketského varhanáře Abrahama Starcka z roku 1688.


Po přivítání hostů a slavnostním zahájení v podání starosty města Plasy Zdeňka Hanzlíčka a pana Martina Sedloně promluví o známkové emisi ing. Lumír Brendl (sběratel, publicista) a ing. Břetislav Janík (Česká pošta s.p.). Následovat bude varhanní koncert - mistr Stefan Baier (BRD), posléze proběhne setkání s rytcem Jaroslavem Tvrdoněm spojené s autogramiádou.

Akci pořádá Město Plasy ve spolupráci s Římskokatolickou farností v Plasích. Všichni zájemci o poštovní známky, krásnou starou hudbu, památky a kulturu jsou srdečně zváni.

Žádné komentáře:

Okomentovat