Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/09/15

ČESKO (Praha) - Poštovně-historická procházka

Výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze, si vás dovoluje pozvat na zcela mimořádnou akci, kterou bude poštovně-historická procházka "S Jiřím Kratochvílem po stopách nejstarší pražské pošty", kterou uspořádáme ve čtvrtek 15. září od 16.30 hod. se srazem na Valdštejnském náměstí na Malé Straně (před Valdštejnskou hospodou). Procházka bude mít několik zastavení s výkladem a diskusí účastníků (kromě úvodu na Valdštejnském náměstí to budou dvě zastavení na Malostranském náměstí, dále výklad na Maltézském náměstí a v Karmelitské ulici před Českým muzeem hudby). Doba procházky může podle našeho předpokladu poněkud překročit jednu hodinu.

Antonín Löwy: Stará pošta v Židovském městě
(rytina, II. polovina XIX. století)

Jsme rádi, že se procházky ujal člen našeho klubu pan Jiří Kratochvíl, uznávaný poštovní histrorik, lektor a publicista. Mezi jeho nejvýznamnější literární počiny patří bezesporu publikace "Pražské pošty - historie a současnost", kterou v roce 2009 vydalo pražské nakladatelství LIBRI, spol. s r.o., v ediční řadě Knihy o Praze.

Těšíme se na vaši účast. Za výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze, zdraví

Ing. Pravoslav Kukačka,
jednatel a správce klubové e-mailové schránky

Žádné komentáře:

Okomentovat