Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/09/22

SLOVENSKO - Nová poštovní známka

Dnes - 22. září 2011 - vydává slovenská poštovní správa novou emisi - pod názvem "Osobnosti: Michal Miloslav Hodža (1811 – 1870)" vychází známka hodnoty 0,40 EUR (katalogové označení vydavatele: 0504). Je tištěna rotačním ocelotiskem v kombinaci s vícebarevným hlubotiskem, vychízí v arších po padesáti kusech, tištěna byla v Poštovní tiskárně cenin Praha a.s. v nákladu 1.000.000 kusů.


Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC) tištěná v bratislavské tiskárně TAB s.r.o. ocelotiskem z plochých desek v nákladu 3.200 kusů (prodejní cena 1,30 EUR).


Na stejný den vydání je připraveno na poště "1" v Liptovském Mikuláši k používání příležitostné poštovní razítko s tématem slavnostní inaugurace příležitostné poštovní známky. Na poště bude k dispozici následujících sedm dní pro případné dodatečné otisky.


O dva dny později - 24. září 2011 - bude na poště "1" v Turčianských Teplicích používáno další příležitostné poštovní razítko k 200. výročí narození M. M. Hodži. I toto razítko bude k dispozici na poště dalších sedm dní pro získání dodatečných otisků.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat