Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/09/02

SLOVENSKO - Nové poštovní známky

Dnes - v pátek 2. září 2011 - vychází nová emise známek Slovenské republiky pod názvem "Bienále ilustrací Bratislava (BIB) 2011". K dnes již 23. ročníku vychází jedna příležitostná poštovní známka hodnoty 0,40 EUR s vyobrazením ilustrace "Tracyho tygr" od slovenské výtvarnice Martiny Matlovičové-Králové. Známka samotná (katalogové číslo 0503) vychází v nákladu 300.000 kusů, je tištěna ofsetem v Poštovní tiskárně cenin Praha a.s., na přepážkovém archu je 50 kusů známek.


Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC) v nákladu 3.200 kusů, její tisk byl proveden v bratislavské společnosti TAB s.r.o. ofsetem. Prodejní cena FDC je 1,30 EUR.


Dalším sběratelským materiálem vydaným k této emisi je analogiská pohlednice (CM) s vylepenou známkou a razítkem prvního dne vydání. Katalogové označení vydavatele je 89 CM 503/11, prodejní cena 0,96 EUR, výši nákladu se nám doposud nepodařilo zjistit.


Součástí dnešního vydání poštovní známky je i používání příležitostného poštovního razítka na poště "801 00 Bratislava 1". V odpoledních hodinách proběhla slavnostní inaugurace poštovní známky v rámci doprovodných akcí BIB 2011. Příležitostné poštovní razítko bude k dispozici na hlavní poště následujících sedm dní.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat