Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/10/25

ČESKO - Nové příležitostné dopisnice (PRESSFIL)

Dnešního dne byly v rámci započaté série "Historická nádraží Čech, Moravy a Slezska" vydány společností PRESSFIL první tři příležitostné poštovní dopisnice, každá v limitovaném nákladu jednoho tisíce kusů. Pro někoho trochu možná překvapivě míří pouze na jedno nádraží - pražské "Masarykovo", ale nádraží s velmi bohatou historií.

Zároveň bylo cca padesát sad těchto dopisnic ručně oraženo denním razítkem filatelistické přepážky "110 06 PRAHA 06" s motivem (ve spodní části dolního mezikruží) průčelí historické budovy nejstaršího pražského nádraží a datem vydání dopisnic.




Dalších cca padesát sad dopisnic bylo opět ručně oraženo denním razítkem filatelistické přepážky "PRAHA 06 - MASARYKOVO NÁDRAŽÍ" s motivem (ve spodní části dolního mezikruží) historické parní lokomotivy.




O dopisnicích vydávaných společností PRESSFIL naleznete více informací na internetovém blogu http://dopisnice.blogspot.com

Žádné komentáře:

Okomentovat