Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/10/14

SLOVENSKO - Nová emise poštovních známek

Dnešního dne - v pátek 14. října 2011 - vychází na Slovensku nová emise poštovních známek pod názvem "Ochrana přírody - Drop fousatý". Známka (katalogové označení 0505) nominální hodnoty 1,10 EUR vychází v aršíku (či chcete-li dle označení vydavatele "v upraveném tiskovém listu") o čtyřech známkách se dvěma zoubkovanými kupony.


Celkový náklad je 25.000 kusů aršíků, tedy celkem 100.000 kusů známek. Aršík byl tištěn v Poštovní tiskárně cenin Praha a.s. technikou ocelotisku z plochých desek v kombinaci s ofsetem. 


Současně vychází i obálka prvního dne vydání (FDC) v nákladu 3.200 kusů, byla tištěna v bratislavské společnosti TAB s.r.o. technikou ocelotisku z plochých desek.


K této emisi Slovenská pošta a.s. dala do oběhu i analogickou pohlednici (cartes maximum), výši nákladu se nám zatím nepodařilo zjistit.

Žádné komentáře:

Okomentovat