Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/11/08

SLOVENSKO - Známka s vůní skořice

V pátek 11. listopadu 2011 vychází nová emise slovenských známek "Vánoce". Známka nominální hodnoty 0,40 EUR (katalogové označení vydavatele 0506) s námětem evokujícím Vánoční svátky byla vytištěna ofsetem (v přepážkových listech o padesáti kusech) v Poštovní tiskárně cenin Praha a.s. v celkovém nákladu 1.880.000 kusů. Aby pocit vánoc byl opravdový - voňavé pečivo, vánočky, makovníky, ořechovníky, medovníky a další dobroty - vydavatel známky obohatil o vůni skořice...


Současně je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC), která je tištěna formou ocelotisku z plochých desek v bratislavské společnosti TAB s.r.o. v nákladu 3.200 kusů. Kresba znázorňuje medový zvoneček se stuhou.


Vychází i tzv. cartes maxima (analogická pohlednice), její náklad zatím nebyl vydavatelem oznámen.


Ve stejný den vychází tato známka i v sešitkové úpravě - a to jako samolepicí. Známkový sešitek je vydán v nákladu 30.000 kusů a obsahuje celkem 10 kusů známek.



Vzhledem k načasování, se asi opravdu jedná o dárek k Vánocům pro všechny filatelisty - sběratele slovenských známek. Jen kdyby ten sešitek dostali pod stromeček zadarmo a nemuseli ho platit... 

Žádné komentáře:

Okomentovat