Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/12/04

SLOVENSKO (Banská Bystrica) - Výstava v Poštovním muzeu

Vzhledem k tomu, že na stránkách našeho blogu NEWSPHILA pravidelně informujeme o akcích pořádaných v Poštovním muzeu v Praze, rozhodli jsme se překročit hranice (nebo chcete-li řeku Moravu) a podívat se do Poštovního muzea v Banské Bystrici.


I slovenské muzeum spadá (stejně jako v Česku) pod poštovního operátora, tedy pod akciovou společnost Slovenská pošta. Najdete jej na adrese Partizánská cesta číslo 9 v Banské Bystrici. Otevřeno je od pondělí do pátku, vždy od 09.00 do 17.00 hodin.


V současné době (až do 31. ledna příštího roku) zde probíhá výstava "Cinquenta fiori - Júlia Piačková: obrazy a známková tvorba".


K výstavě vydala dne 21. listopadu 2011 Slovenská pošta a.s. příležitostnou poštovní dopisnici nominální hodnoty "T2 50g" v prodejní ceně 0,50 EUR s motivem výstavního plakátu.


Ve stejný den bylo na příležitostné poštovní přepážce pošty "BANSKÁ BYSTRICA 1" používáno ruční příležitostné razítko.


Žádné komentáře:

Okomentovat