Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/01/17

ČESKO (Praha) - "Mini" výstava na "maxi" poště!

V pátek 20. ledna 2012 vyjdou nové poštovní známky České republiky. Jak se již stalo tradicí, v tento den proběhne na hlavní poště v Praze "110 00 Praha 1" v Jindřišské ulici v režii oddělení známkové tvorby České pošty s.p. výstava materiálů k nově vydaným ceninám.


Na výstavě budou ke shlédnutí výtvarné návrhy, rytecké kresby, původní rytiny, podklady pro tisk známek a obálek prvního dne vydání (FDC), dále návrhy razítek k obálkám prvního dne. To vše ke dvěma emisím "Tradice známkové tvorby - Josef Liesler" a výplatní "Lidová architektura".   


Výstava se koná v prostorách bývalé prodejny filatelie v prvním patře nad dvoranou hlavní pošty, bude otevřena od 15.00 hodin, její slavnostní zahájení se předpokládá v 15.30 hodin, ukončení cca v 16.30 hodin. Účast přislíbili pánové Kavan, Šneider a Ondráček.

Žádné komentáře:

Okomentovat