Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/01/09

ČESKO (Praha) - Pozvánka na výstavu

Ve středu 4. ledna 2012 se uskutečnila od 19.00 hodin slavnostní vernisáž v Poštovní minigalerii na pražském Žižkově. Tentokrát to byla již v pořadí 124. vernisáž, předmětem výstavy jsou kresby paní Patricie Bereni, název zní: "33 nejkrásnějších zřícenin Čech, Moravy a Slezska". 


Paní Patricia Bereni externě studovala kresbu u prof. akad. malíře Borise Jirků na VŠUP v Praze a následně filosofii a religionistiku na HTF UK a dějiny na PedFa UK. Studium těchto humanitních oborů bylo a je pro ni obrovským zdrojem inspirace, která se zrcadlí jak v jejím myšlení a hodnotách, tak i v její práci. Kolekci kreseb věnovanou 33 zříceninám významných hradů autorka představila slovy: „Ke každému hradu se váže příběh nebo pověst, jehož hlavní atribut nebo hrdinu se zde snažím vystihnout.


Výstavu samotnou můžete navštívit až do 6. února 2012, vždy během standardní otevírací doby pošty.


Pro méně znalé - Poštovní minigalerie sídlí na poště "130 03 Praha 33" na adrese Přemyslovská 848/2 (vchod je přímo z náměstí Jiřího z Poděbrad). Na výstavu srdečně zve nejen personál pošty Praha 33, ale i spolupořadatel výstavy Club gentlemanů Žižkov


Na závěr pohled na jednu známou hradní zříceninu (středověkého hradu Hazmburk), tentokrát z provenience státního podniku Česká pošta - aršík "České středohoří" nominální hodnoty 43,00 CZK, vydaný 2. září 2009.

Žádné komentáře:

Okomentovat