Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/01/06

ČESKO - Střípky z filatelie

Dnešního dne Česká pošta s.p. oznámila celkový počet vydaných pamětních listů k úmrtí exprezidenta pana Václava Havla. O jejich vydání jsme Vás již informovali na stránkách našeho blogu dne 23. prosince 2011 v článku "ČESKO - Pamětní list ke státnímu pohřbu". Celkový počet takto vydaných listů byl 3.000 kusů (číslovaných v rozmezí 0028201-0031200), prodejní cena byla stanovena na 40,00 CZK. Katalogové označení: PaL Zt 13/2011 (Pamětní list Známkové tvorby, pořadové průběžné číslo 13, lomeno rokem vydání PaL).

Na druhou polovinu měsíce ledna se připravuje příležitostné poštovní razítko k "tradiční" akci - zimním národním sportovním hrám zaměstnanců České pošty. Hry se budou konat už po osmnácté, tentokrát v Harrachově v Krkonoších. O grafické podobě razítka a přesné době používání budeme včas informovat, prozatím přejeme všem účastníkům hodně sněhu...

V polovině února se bude na Moravě konat již 25. ročník mezinárodního festivalu masopustních tradic FAŠANK. Při příležitosti tohoto výročí budou dvě pošty - "687 65 Strání" a "687 66 Květná" - používat celý týden přítisk na cenných nálepkách APOST. O podrobnostech budeme opět informovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat