Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/01/24

SLOVENSKO - Piaristický kostel v Prievidzi

V pátek 27. ledna 2012 vychází na Slovensku první letošní emise poštovních známek. Výplatní známka hodnoty 0,80 EUR vychází v rámci emise "Kulturní dědictví Slovenska", jejím námětem je "Piaristický kostel v Prievidzi".


Známku (rozměrů 22 x 26,5 mm) v nákladu 2.000.000 kusů vytiskla akciová společnost Poštovní tiskárna cenin Praha rotačním ocelotiskem v kombinaci s hlubotiskem v tiskových listech po sto kusech známek. Katalogové označení známky: 0510.
Autorem výtvarného návrhu známky i vlastní rytiny je akademický malíř Rudolf Cigánik, grafická úprava akademický malíř Peter Augustovič.


Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC). Vychází v nákladu 3.100 kusů, je tištěna v bratislavské tiskárně TAB s.r.o. ocelotiskem z plochých desek. Katalogové označení: 0510 FDC.

Žádné komentáře:

Okomentovat