Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/01/31

SLOVENSKO (Zbehy) - Ohlédnutí za výstavou

V průběhu minulého týdne jsme Vás na stránkách našeho blogu NEWSPHILA informovali o výstavě krojů, ke které byly vydány různé sběratelské materiály. Tím prvním bylo příležitostné poštovní razítko, druhým příležitostná poštovní dopisnice.



Jsme rádi, že Vám můžeme zprostředkovat alespoň několik fotografií z této akce. Pokud budete chtít nalézt více informací o práci a aktivitách Místní akční skupiny (MAS) občanského sdružení (OS) Mikroregiónu Radošinka, doporučujeme jejich velmi zajímavé webové stránky.

Zájem o výstavní razítko i dopisnici byl velký, jen nezkazit otisk razítka...

... výsledek je dokonalý.

Nedílnou součástí výstavy byla ukázka známek a dalších sběratelských materiálů na téma krojů a národopisu...

... která se těšila velkému zájmu jak starších ...

... tak i mladších návštěvníků. 


Ale zpět k vlastní výstavě krojů, zcela zaplněný sál měl možnost shlédnout... 


... velmi bohatý program, od ukázky regionálních krojů ...


... jejich nádherných detailů ...


... až po lidové písně.


Na závěr nezbývá nic jiného, než poděkovat všem, kteří se na této nádherné akci podíleli - členům místní akční skupiny OS Mikroregion Radešinka, akciové společnosti Slovenská pošta, a zejména kurátorce výstavy paní Aleně Lisyové. 


Pokud budete mít zájem, několik desítek dalších fotografií - pánů Borise Zábražného a Romana Hrašku - z celé akce naleznete zde.




Žádné komentáře:

Okomentovat