Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/01/02

Společná německo-česká výstava poštovních známek EUREGIO EGRENSIS SCHLEIZ 2012

Na konci měsíce dubna letošního roku se bude konat další ze společných výstav německých a českých filatelistů v rámci projektu EUREGIO EGRENSIS. V roce 2012 proběhne na německé straně v termínu od 27. do 29. dubna 2012 ve městě Schleiz nedaleko společných hranic pod názvem "EUREGIO EGRENSIS SCHLEIZ 2012".

O výstavě jsme na našem blogu NEWSPHILA informovali již v říjnu loňského roku, článek si můžete přečíst zde. V současné době začínají finišovat přípravné práce - vždyť výstava se koná za necelé čtyři měsíce! Asi nejzajímavější zprávou je, že se pro výstavu podařilo (ve spolupráci s německou soukromou kurýrní službou Wisenta - Privatpost Wisenta Kurier) zajistit vydání poštovní známky.

Co je bezesporu velmi sympatické, grafický návrh vznikl v rámci zapojení 65 studentů různých ročníků gymnasia Schleiz. Výsledkem bylo na 40 grafických návrhů, ze kterých odborná porota složená ze zástupců Sdružení přátel poštovní známky Schleiz, střední školy Schleiz, starostky města Schleiz paní Heidemarie Walther (FDP/BI), regionálního deníku ÖTZ, a soukromé kurýrní pošty Wisenta vybrala vítěze - Fabiana Gräbnera.


Známka (v aršíkové úpravě 2 x 2 známky) bude vydána v hodnotě 0,49 EUR, po obou stranách archu jsou připomenuty významné osobnosti regionu.

Pro úplnost je třeba ještě připomenout pořadí: (01.) Fabian Gräbner (12. třída), (02.) Fanni Thrum (12. třída), (03.) Anne Spindler (10. třída), (04.) Nancy Hammermüller (10. třída), (05.) Isabell Wieth (10. třída). Je dobře, že se povedlo organizátorům výstavy do její přípravy vtáhnout více subjektů - včetně žáků - a tím přispět k větší propagaci filatelii.

Žádné komentáře:

Okomentovat