Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/02/10

ČESKO - Nové výplatní známky s kupony pro přítisky

Dle informací státního podniku Česká pošta v letošním roce vyjdou dvě nové výplatní známky s kupony určenými pro tisk propagačních a reklamních sdělení (přítisky). Tiskový list bude (jak je již standardem) obsahovat vždy devět kusů známek a 12 kuponů, které bude možno využít pro propagaci.

První ze známek s nominální hodnotou "A" (tuzemské výplatné za dopis do hmotnosti 50 gramů, v současnosti ekvivalent 10,00 CZK) vyjde s regionálním motivem již 21. března. Druhá, rovněž s nominální hodnotou "A", s vánočním motivem vyjde 7. listopadu 2012.

A tak jako filatelisté dostaneme v letošním roce v podobě dvou tiskových listů po devíti známkách "dárek" v ceně 180,00 CZK. Tedy vlastně ne všichni sběratelé v Česku, pouze Ti, kteří sbírají české známky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat