Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/02/11

SLOVENSKO (Poprad) - Výstava POPRADFILA 2012

Ve dnech 12. až 27. října 2012 se v Popradě bude konat soutěžní všeobecná filatelistická výstava II. a III. stupně pod názvem POPRADFILA 2012. Je organizována u příležitosti 100. výročí postavení objektu Elektrárny (národní kulturní památky Slovenské republiky), dnes budovy Tatranské galerie v Popradě.


Pořadatelem je Svaz slovenských filatelistů (ZSF), spolupořadatelem akciová společnost Slovenská pošta, Tatranská galerie a Prešovský samosprávný kraj. Organizace se ujal místní Klub filatelistů 54-17 v Popradě.


Ve výstavních třídách se v oficiální třídě objeví exponáty Slovenské pošty a výtvarníků, v soutěžní třídě se otvírají tyto třídy: tradiční filatelie, poštovní historie, poštovních celin, aerofilatelie, astrofilatelie, tématické filatelie, fiskální filatelie, maximafilie, mládeže, filatelistické literatury a otevřená třída. 

Program výstavy počítá s vernisáží dne 12. října 2012, propagační část bude probíhat v termínu od 12. do 18. října, soutěžní část od 19. do 27. října 2012. Na poslední den - 27. října 2012 - proběhne palmáre výstavy a beseda vystavovatelů s výstavní jury. 

K výstavě bude vydán výstavní katalog, bude používané příležitostné poštovní razítko, dále vydána celinová obálka s přítiskem.

Aktuální informace o dění na výstavě budete moci i nadále naleznout na našem blogu.


Žádné komentáře:

Okomentovat