Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/04/19

ČESKO (Plzeň) - Ocenění pro tajemníka SČF

Po tiskové konferenci konané v plzeňské galerii "U Andělíčka" ke sběratelské burze HobbyMania program postupně přešel k představení pamětních listů vydaných Klubem filatelistů 03-13 v Plzni. Byly vydány celem tři. První k 100. výročí narození Jiřího Trnky, významného plzeňského rodáka.


O historii vzniku této známky i o osobě umělce a plzeňských souvislostech velmi poutavě pohovořil bývalý předseda Svazu českých filatelistů ing. Lumír Brendl.

mohlo by se zdát, že projev ing. Lumíra Brendla nikdo neposlouchá, ale všechny účastníky autor této fotografie zahnal do pozadí za objektiv... 

Druhý k 100. výročí potopení lodi Titanic. Proč právě k Titanicu? Místo ve kterém probíhá tato akce - galerie U Andělíčka - má k tomuto tématu velmi blízko. Logo galerie obsahuje andělíčka, jehož "bratříček" zdobil ono známé schodiště na Titanicu. Tedy ona pomyslná nit vede z Plzně až na dno oceánu. 



Třetí k Mezinárodnímu sběratelskému veletrhu HobbyMania, o jehož konání jsme Vás již informovali v předchozí zprávě.

Po představení pamětních listů došlo k předání filatelistického ocenění Klubu filatelistů 03-13 - čestného uznání za dlouhodobou aktivní činnost ve prospěch české filatelie panu mgr. Jaroslavu Malečkovi, tajemníkovi Svazu českých filatelistů.


Ocenění předal za přítomnosti pana ing. Lumíra Brendla panu mgr. Jaroslavu Malečkovi předseda plzeňského klubu filatelistů 03-13 pan Jožka Osoba. 

   
  

Žádné komentáře:

Okomentovat