Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/04/12

ČESKO (Praha) - Pozvánka na výstavu k narozeninám Bedřicha Housy

Mistrovy narozeniny s.p. Česká pošta (a jeho oddělení Známkové tvorby) připomene v dnešní den hned několika způsoby. O příležitostném poštovním razítku na hlavní pražské poště "110 00 PRAHA 1" jsme Vás již informovali.


Zásadnější událostí je dnes konaná výstavka vydaných českých poštovních známek, na kterých se rytecky mistr podílel. Bude se konat v prvním patře budovy hlavní pošty od 15.00 do cca 16.30 hodin. V jejím závěru bude možné požádat mistra o autogram.


Zároveň dnešní den vychází i - v pořadí jíž sedmnáctý - Pamětní list Známkové tvorby pod názvem "Pocta Bedřichu Housovi". Je na něm vylepená známka emise "Světový grafik Václav Hollar" (vydaná k 400. výročí narození Václava Hollara v aršíkovém provedení 20. června 2007, katalogové označení: 0520 A) nominální hodnoty 35,00 CZK se dvěma kupony, opatřená otiskem příležitostného poštovního razítka k mistrovým narozeninám. Pamětní list vychází v nákladu 2.000 kusů (číselná řada 0036801 - 0038800), prodejní cena je 30,00 CZK. 

Některé z nově vydaných i starších Pamětních listů vydávaných oddělením Známková tvorba státního podniku Česká pošta si můžete právě teď zakoupit v E-shopu NEWSPHILA  na tomto odkazu zde

Žádné komentáře:

Okomentovat