Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/04/10

ČESKO (Roudnice nad Labem) - Pozvánka na výstavu (II.)

Ve včerejším článku jsme Vás pozvali na výstavu do Roudnice nad Labem. Pokud toto pozvání přijmete, nabízíme další - neméně zajímavou - pozvánku. A sice k návštěvě Muzea československého opevnění Roudnice nad Labem

Pokud se ptáte proč, odpověď je velmi jednoduchá. Objekt bunkru "U Václava" (jinak též lehký objekt vz. 37, typ A-160) se v roce 2008 dostal jako jeden z motivů na příležitostnou poštovní dopisnici vzoru "Desítka" nominální hodnoty 10,00 CZK, která byla vydána v rámci emise "Československé válečné opevnění 1935-1938 (III.)" dne 8. září 2008.


Muzeum - respektive bunkr "u Václava" - spravuje Klub přátel československého opevnění Roudnice nad Labem. Jak se k němu dostanete? Po dálnici D8, exit 29 Roudnice n. L., dále do města. Na druhém kruhovém objezdu doleva do ulice "Alej 17.listopadu", přes třetí kruhový objezd rovně  - až dojedete k bunkru u Václava.


A mimochodem - na výše uvedeném odkazu na webové stránky Muzea naleznete mnoho fotografií jak z rekonstrukce samotného bunkru, tak i z pohnutých dní roku 1938 na jeho posádku...


Žádné komentáře:

Okomentovat