Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/04/18

ITÁLIE (Lana) - Kam za filatelií? V neděli do Tyrolska!

V neděli - 22. dubna 2012 - se v italském městě Lana uskuteční již v pořadí 24. sběratelské setkání "Lanaphil". Mezinárodní sběratelská burza se uskuteční ve velkém sále a v předsálí (foyer) Raiffeisenhauses Lana a to od 09.00 do 14.00 hodin.


Pro letošní veletrh si jeho organizátoři připravili sběratelskou lahůdku - personalizovanou známku rakouské pošty hodnoty 0,70 EUR s tématem ke 100. výročí lanové dráhy Lana - Vigiljoch.


Lanaphil se stal populární sběratelskou akcí s mezinárodní účastí. Účastníci pocházejí z Jižního Tyrolska, Trentina a dalších provincií severní a střední Itálie, ze severního a východního Tyrolska, Vorarlberska, Korutan, Štýrska, Salcburku, Horního Rakouska, z Vídně, dále pak z Bavorska, Bádenska-Württemberska a Porýní-Falcka a z Belgie. Ale v dřívějších ročnících byli zastoupeni i sběratelé ze Švýcarska, Francie, České republiky, Slovenska, Maďarska a Slovinska.

Lanaphil se postupně rozrostla a stala nejnavštěvovanějším akcí svého druhu. Chcete-li najít oblíbené místo pro setkávání sběratelů starých pohlednic, známek, cenných papírů, akcií, mincí, telefonních karet, dopisů, materiálů z před známkového období, svatých obrázků, vojenských předmětů, knih, grafiky, starých fotografií, a to jak ke koupi či k prodeji, nezbývá nic jiného než se vydat v neděli do italských Tyrol...

Žádné komentáře:

Okomentovat