Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/08/25

ČESKO (Praha) - Blíží se razítková "smršť"

Na počátku září - od čtvrtka 6. do soboty 8. září - propukne u příležitostné poštovní přepážky pošty "190 00 PRAHA 9", umístěné v prostorách výstavního areálu PVA Letňany doslova razítková "smršť". V těchto třech dnech, kdy probíhá tradiční veletrh Sběratel, bude používáno celkem šest příležitostných poštovních razítek

Ve čtvrtek 6. září to budou rovnou tři razítka. První s vyobrazenou poštovní známkou a textem "Veletrh Sběratel slaví 15 let! Sběratel Sammler Collector". Druhé pouze s obrazovým motivem kolibříka a květiny, bude používáno u příležitosti vydání nových analogických pohlednic (cartes maxima) České pošty s.p. "Krása orchidejí". 


Třetí bude používáno v souvislosti s vydáním nové příležitostné poštovní dopisnice (nominální hodnoty "A") "Harley-Davidson Club Praha" v grafickém provedení Václava Zapadlíka, text je "Harley - Davidson, Motor Cycles", obrazovým motivem je pneumatika. Všechna tři razítka budou používána na přepážce České pošty s.p. umístěné ve výstavním areálu, od 10.00 do 18.00 hodin.


Pátek 7. září bude poklidnější. U příležitostné přepážky bude používáno pouze jedno razítko s textem "Maestro Václav Zapadlík na Sběrateli, Sběratel Sammler Collector" a s vyobrazeným autoportrétem malíře. Razítko bude používáno v souvislosti s vydáním nové emise poštovních známek "Václav Zapadlík - Světová auta". Razítko bude používáno na přepážce České pošty s.p. umístěné ve výstavním areálu, od 10.00 do 18.00 hodin.


Sobota 8. září - poslední den veletrhu - a dvě již tak trochu tradiční příležitostná razítka. První s textem "Poštovní správa Spojených národů, Den OSN, veletrh Sběratel" s vyobrazeným logem OSN.


Druhé s textem "15. mezinárodní veletrh Sběratel, Sběratel Sammler Collector" a s vyobrazeným logem veletrhu. Obě razítka budou používána na přepážce České pošty s.p. umístěné ve výstavním areálu, od 10.00 do 16.00 hodin.


Zaslané filatelistické materiály opatřené otisky těchto razítek bude možné doplnit i o příležitostnou R-nálepku, používanou u poštovní přepážky po všechny tři výstavní dny.

Žádné komentáře:

Okomentovat