Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/08/29

SLOVENSKO - Materiály Slovenské pošty (POFIS) připravené k veletrhu Sběratel!

Slovenská pošta se veletrhu Sběratel zúčastňuje pravidelně. A tak není překvapením, že její stánek (resp. stánek její specializované divize POFIS) budeme mít možnost navštívit i na veletrhu letošním.


Akcie se uskuteční od 6. do 8. září 2012 na výstavišti PVA Expo Letňany (adresa: Beranových 667, Praha 9, lokace GPS: 50°7'41.662"N, 14°30'51.679"E). Stánek Slovenské pošty - POFIS (číslo 209) se bude nacházet v hale číslo 2.


Na čtvrtek 6. září 2012 je připravena k vydání příležitostná poštovní dopisnice "Sběratel 2012" nominální hodnoty "T2 50g" s přítiskem (autor Adrián Ferda) věnovaným pražskému veletrhu.


Dále bude na stánku používán příležitostný poštovní kašet, velmi krásně a zajímavě graficky provedený. Na jeho čtyřech stranách naleznete mnoho pražských památek - alespoň namátkou: pražský kamenný "Karlův" most, Staroměstské náměstí s Týnským chrámem, Pražský hrad s kostelem sv. Jiří a katedrálou sv. Víta...


Posledním materiálem připraveným s souvislosti s veletrhem Sběratel je tiskový list se známkami a personifikovanými kupony, kde jednou z dominant je opět Staroměstské náměstí s Týnským chrámem a domem U kamenného zvonu.


Lze zákonitě předpokládat, že o připravené materiály bude na veletrhu velký zájem, i když je velmi pravděpodobné, že na stánku POFIS si přijdou na své i sběratelé starších známek a celin Slovenské republiky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat