Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/10/20

ČESKO - Infofila oslavila narozeniny...

Nejprve představení - tedy "kdo" či "co" je "INFOFILA". Název "INFOFILA" s podtitulem "online magazín o filatelii" patří internetovému projektu, který si vytkl za cíl dobře a kvalitně informovat o dění v české filatelii. Tuto činnost započal provádět právě před deseti lety - v roce 2002, tedy v době, kdy internet mezi sběrateli nebyl ještě příliš rozšířen.


Tváří projektu, dalo by se říci i "otcem", je pan Zdeněk Jindra. Z pozice čtenáře "Infofily" (projekt pozorně sleduji od jeho počátků) mohu zodpovědně prohlásit, že je "otcem" vzorným. A jak to u dětí bývá, první roky nebyly zcela jednoduché. Překonávání dětských nemocí (od banálních až po virové nákazy...), pravidelné krmení (dovedete si představit kolik toho takový magazín v podobě článků vlastně do roka sní?), postupné učení (co do uživatelského ovládání), oblékání do nového (dítě neustále roste a tak nezbývá, než čas od času zainvestovat a změnit vizáž - v tomto případě tedy grafiku), a tak dále a tak dále. To všechno zatím otec (navíc vykonávající i funkci vedoucího redaktora) zvládl na výbornou. Nezbývá nic jiného, než mu k tomuto "výročí" jeho dítěte pogratulovat. Zároveň popřát i hodně sil do dalších pubertálních let (jak se asi milá "Infofila" bude chovat v patnácti či šestnácti letech?), a věřit, že v osmnácti letech se postaví na vlastní nohy, začne vydělávat a snad vracet nějaké peníze i domů, za tu neutuchající péči...


Pro informaci o tomto projektu přidám ještě několik zveřejněných čísel. Od 14. října 2002 do 14. října 2012 bylo publikováno přes 4.500 článků, které byly zobrazeny přibližně… 8.000.000 krát. Z pohledu samotné návštěvnosti (měřena je pomocí toplist.cz až od 27.10.2003) stránky navštívilo přes 1.485.000 unikátních návštěvníků. 

Závěrem pro všechny, kteří tento projekt ještě neznají, přidávám odkaz na stránky zde. A jednoznačné doporučení, alespoň občas - ne-li přímo denně - se na stránku "www.infofola.cz"  podívat.

Žádné komentáře:

Okomentovat