Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/10/12

ČESKO - Říjnová příležitostná razítka České pošty

Před nedávnem jsme na stránkách našeho blogu zveřejnili poslední příležitostná poštovní razítka používaná státním podnikem Česká pošta v závěru měsíce září tohoto roku. Nyní je na čase představit první příležitostná poštovní razítka za říjen:

- "514 01 JILEMNICE" (dne 5. října 2012, u příležitostné poštovní přepážky umístěné v Krkonošském muzeu), razítko s textem "OK" v grafickém provedení. Autorem grafického návrhu razítka byl pan Oldřich Kulhánek. A co znamenají písmena OK? V Krkonošském muzeu byla právě ten den zahájena výstava mistra Oldřicha Kulhánka...,


- "514 01 JILEMNICE" (dne 5. října 2012, u příležitostné poštovní přepážky umístěné v Krkonošském muzeu), razítko s textem "60 LET KLUBU FILATELISTŮ", doplněné o znak města Jilemnice. Autorem grafického návrhu razítka byl pan Adolf Absolon,


- "415 08 TEPLICE 8" (dne 5. a 8. října 2012 používané na příslušné poště, dne 6. října 2012 u příležitostné poštovní přepážky umístěné v Obchodní akademii), razítko s textem "90 LET, ČESKÉ OBCHODNÍ AKADEMIE V TEPLICÍCH", doplněné o vyobrazení budovy Obchodní akademie. Autorem grafického návrhu razítka byl pan Miroslav Bláha.


Žádné komentáře:

Okomentovat