Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/11/08

SLOVENSKO - Nová poštovní známka

Dnešního dne - ve čtvrtek 8. listopadu 2012 - vychází nová poštovní známka Slovenské republiky - emise "Ľubovnianský hrad". Jak již sám název říká, jedná se o hrad tyčící se nedaleko od města Stará Ľubovňa.


Známka hodnoty 0,90 EUR (katalogové označení 0526) vychází v tiskových listech, které obsahují deset kusů známek. Společně je vydána i obálka prvního dne vydání (FDC) a pamětní list.  


Celkový náklad je 100.000 kusů známek, tedy bylo vydáno "jen" 10.000 kusů tiskových listů. Technika tisku je ocelotisk z plochých desek kombinovaný s ofsetem.

Obálka prvního dne vydání (FDC) vyšla v nákladu 3.100 kusů, její katalogové označení je 0526 FDC, prodejní cena 1,80 EUR.


Výše nákladu pamětního listu zatím nebyla vydavatelem oznámena, jeho prodejní cena činí 1,61 EUR. Zajímavostí je, že známka není "znehodnocena" otiskem razítka prvního dne vydání (použitého na FDC).


Ale razítkem používaným v den "inaugurace" poštovní známky na poště "STARÁ ĹUBOVŇA" dne 8. listopadu 2012.

Žádné komentáře:

Okomentovat