Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/12/14

ČESKO - Antonio Stradivari, 275. výročí úmrtí

Ve čtvrtek - 13. prosince 2012 - vydala společnost PRESSFIL Plzeň s.r.o. poslední příležitostnou poštovní dopisnici v tomto kalendářním roce, a sice k 275. výročí úmrtí Antonia Stradivariho (1644/48-1737).


Dopisnice nominální hodnoty "A" (v den vydání ekvivalent 10,00 CZK, tuzemské výplatné) s natištěnou známkou vzoru "Poštovní trubka" vychází v letoším roce v pořadí jako 53. emise, katalogové označení dopisnice je 79/12 (sedmdesátá devátá v pořadí roku 2012).

Socha Antonia Giacoma Stradivariho se nachází v italské Cremoně. Kde jinde než na náměstí, které také nese jeho jméno...

Nově vydanou příležitostnou poštovní dopisnici je možno zakoupit na E-shopu NEWSPHILA zde. Prodejní cena dopisnice je 50,00 CZK.

Personifikovaná známka poštovní správy USA (obdoba nyní vydávanému produktu státního podniku Česká pošta "Má známka"), vydaná v roce 2012. V obrazové části několik vystavených nástrojů z kolekce "výrobků" mistra Stradivariho...

Žádné komentáře:

Okomentovat