Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/12/05

ČESKO - Nová poštovní známka!

Mimo emisní plán vyjde ve středu 19. prosince 2012 nová výplatní poštovní známka z emise "Lidová architektura" hodnoty 5,00 CZK.


Tématem je architektura obce Bušanovice. Známka (katalogové označení: 0753) je tištěna rotačním ocelotiskem (v barvě černé oceli) kombinovaným hlubotiskem (v barvě hnědé a béžové), rozměr obrazu známky je 19 x 23 mm, známky budou distribuovány v přepážkových listech po 100 kusech známek.

Detail štítu vyobrazené usedlosti č.p. 27, kterou postavil místní zedník a stavitel Jakub Bursa (* 21. července 1813 Dolní Nekvasovice, + 19. srpna 1884 Vlachovo Březí). Zdroj obrázku: webové stránky obce Bušanovice.

Výtvarný návrh známky provedl pan Jan Kavan, rytinu pan Bohumil Šneider. Společně se známkou bude vydán tzv. nálepní list. 

Žádné komentáře:

Okomentovat