Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/12/13

ČESKO (Rakovník) - Příležitostná R-nálepka

Od zítřejšího dne - pátku 14. prosince 2012 - bude na poště "269 01 RAKOVNÍK 1" až do spotřebování používána příležitostná poštovní nálepka na doporučené dopisy (tzv. R-nálepka) s propagačním textem.
Je vydávána k výročí Klubu českých turistů s textem "100 let odboru KČT Rakovník 1912-2012" a logem Klubu. Celkový počet takto vydaných R-nálepek je 720 kusů.


Ustavující valná hromada se konala v rakovnickém hotelu Jerie dne 14. prosince 1912 o půl osmé večer. Ustavení odboru Klubu českých turistů v Rakovníce povolilo C. k. místodržitelství svým výnosem ze dne 21. září 1912. 
V tehdejším provolání se mimo jiné píše "…okres Rakovnický najmě v části křivoklátské nadán jest tak znamenitými krásami přírodními, že právem budí závist cizinců, kteří do těchto míst zavítají“… “pro hejtmanství Rakovnické zřízen byl v Rakovníce spolek, který by se staral, aby náš kraj slovem i obrazem vnikal mezi obyvatelstvo české a tím povzbuzoval i touhu k návštěvě těchto míst, krásných přírodou a mohutných svojí historií...“.


Žádné komentáře:

Okomentovat