Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/01/18

ČESKO - Tradice české známkové tvorby

První letošní emise českých poštovních známek vychází v neděli 20. ledna 2013 pod názvem "Tradice české známkové tvorby: Ivan Strnad". Jedno známková emise nominální hodnoty 10,00 CZK je tištěna rotačním ocelotiskem (v barvě černé oceli) kombinovaným čtyř barevným hlubotiskem (v barvě: žluté, růžové, světle modré a tmavě modré). Známka je distribuována v přepážkových listech, které obsahují 30 kusů známek, její katalogové číslo je 0754.


Autorem výtvarného návrhu poštovní známky je pan Pavel Sivko, rytinu provedl pan Jaroslav Tvrdoň.


Kromě známek v archové úpravě je vydáván i známkový sešitek (ZS), který obsahuje osm známek a čtyři kupony. Náklad ZS je 20.000 kusů, nominální cena je 80,00 CZK. Papírový přebal známkového sešitku je tištěný ofsetem, katalogové označení je 0754 ZS.


Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC), který vychází v nákladu 3.900 kusů. Její katalogové označení je 0754 FDC, prodejní cena je 20,00 CZK.


Posledním materiálem, který je v souvislosti s touto emisí vydáván je list s nalepenou poštovní známkou, tzv. nálepní list (NL). Výše jeho nákladu zatím nebyla zveřejněna. Jeho katalogové označení je 0754 NL (list je číselně označen 2013/1), prodejní cena 12,00 CZK.


Žádné komentáře:

Okomentovat