Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/03/20

ČESKO (Praha) - Poštovně historická procházka právě dnes!

Právě dnes - ve středu 20. března 2013 - se v Praze uskuteční v rámci oslav 70. výročí založení Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů 00-15 Praha další akce.

Speciální příležitostná poštovní dopisnice k výročí Klubu bude vydána 3. dubna 2013

Tentokrát se bude jednat o poštovně historickou procházku s panem Jiřím Kratochvílem "Po stopách staroměstských pošt". Sraz účastníků bude v 16.30 hodin v Dlouhé ulici (na kruhové křižovatce ulic Dlouhé, Masné, Kozí a V Kolkovně) poblíž Staroměstského náměstí. Mapu najdete zde.

Dlouhá ulice v Praze. Pohled na kruhový objezd ve směru od Staroměstského náměstí. Rovně navazuje ulice Kozí, ve směru vpravo pokračuje ulice Dlouhá. 

Dojde tak k fyzickému doplnění přednášky pana Jiřího Kratochvíla "Málo známé pražské pošty" (která se uskutečnila v Praze dne 7. března 2013) o další část historie pražských pošt. Odkaz na přednášku naleznete zde.

Antonín Löwy: Stará pošta v Židovském městě
(rytina, II. polovina XIX. století)

Jak je již dobrou tradicí, jsou srdečně zváni všichni zájemci o filatelii a poštovní historii, a to jak členové, tak i nečlenové Svazu českých filatelistů. Využijte i Vy možnost zjistit něco víc o filatelii, sbírání známek a poštovní historii...

Žádné komentáře:

Okomentovat