Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/03/06

ČESKO (Praha) - XXVII. výstava na hlavní poště

Dnes - ve středu 6. března 2013 - se uskuteční již XXVII. výstava nově vydaných poštovních známek a celin státním podnikem Česká pošta. Bude se konat jako obvykle v prostorách bývalé prodejny filatelie v prvním patře budovy hlavní pošty "110 00 PRAHA 1" v Jindřišské ulici (ochoz nad dvoranou). 



Návštěvníci budou mít možnost prohlédnout si výtvarné návrhy, rytecké kresby a podklady pro tisk vydaných příležitostných i výplatních známek, obálek prvního dne vydání (FDC), a příležitostných razítek na FDC všech emisí vydávaných v tento den.


Tentokrát se bude jednat o materiály spojené s vydáním příležitostných známek „Vlečný remorkér – parník Péčko“ a „Vrtulník Aero HC2 – Heli Baby“ (nominálních hodnot 2x 25,00 CZK, výtvarný návrh: pan Pavel Sivko, rytina FDC: pan: Jaroslav Tvrdoň), a výplatní známky „Lidová architektura“ (nominální hodnota 14,00 CZK, výtvarný návrh: pan Jan Kavan, liniová kresba: pan Bohumil Šneider). 






Účast přislíbili pánové Pavel Sivko, Jaroslav Tvrdoň, a Bohumil Šneider. Program výstavy je následující: v 15.00 hodin otevření výstavy, v 15.30 hodin zahájení, a cca v 16.30 hodin ukončení celé akce.

Žádné komentáře:

Okomentovat