Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/03/18

SLOVENSKO (Banská Bystrica) - Pozvánka na výstavu

Zítra - v úterý 19. března 2013 - se od 15.00 hodin uskuteční ve výstavních prostorách Poštovního muzea v Banské Bystrici (na adrese: Partyzánská cesta č. 9) slavnostní vernisáž výstavy "Kroje různých národů na poštovních známkách celého světa". Výstava bude k vidění až do pátku 31. května 2013.


Během slavnostní vernisáže bude používáno u příležitostné poštovní přepážky pošty "BANSKÁ BYSTRICA 1" speciální razítko s motivem částí lidového kroje - bot a výšivky. Autorem motivu je pan Antonín Ferda.


Současně je vydávána i příležitostná poštovní dopisnice nominální hodnoty "T2 50g" s natištěnou poštovní známkou s motivem historické poštovní stanice v obci Stráže nad Zvolenom.


Výše celkového nákladu příležitostných poštovních dopisnic zatím nebyla vydavatelem oznámena. Autorem grafického motivu v levé části dopisnice je rovněž pan Adrián Ferda. Prodejní cena dopisnice je 0,55 EUR.

Žádné komentáře:

Okomentovat