Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/04/12

ITÁLIE - 26. LANAPHIL již tuto neděli!

V neděli 14. dubna 2013 se v italském (či správněji v jiho tyrolském) městě Lana koná v pořadí již 26. "LANAPHIL". Tedy zjednodušeně řečeno velké sběratelské setkání (burza) filatelie a příbuzných sběratelských oborů.


Samotné město naleznete nedaleko od rakouských hranic - ostatně do roku 1919 bylo součástí Rakouska. Pokud bychom chtěli být důslední, vlastně se jedná o město, kam bychom  před sto lety - za časů Rakousko-Uherské monarchie - mohli jezdit v rámci jednoho státního útvaru.



Trochu se to podobá dnešku, byť v jiných souvislostech. A tak do města Lana můžeme dojet v rámci "schengenu" bez zbytečných kontrol na hranicích i dnes.


Vlastní sběratelské setkání se koná v prostorách Raiffeisenhausu v neděli 14. dubna 2013 od 09.00 do 14.00 hodin. Již od roku 2008 je pro účastníky (ať již prodejce či nakupující) díky iniciativě pana Alberta Innerhofera - hlavního organizátora tohoto setkání - připravena personalizovaná poštovní známka vydávaná Rakouskou poštou


Pro letošní rok se jedná o hodnotu 0,70 EUR s tématem "100 let místní trati Lana-Burgstall - Oberlana, 1913-2013", která vychází v nákladu 700 kusů.


Alespoň pro představu, jak takové setkání vypadá, přidáváme několik snímků, které jsou zveřejněny na webových stránkách této akce - http://www.lanaphil.info.




A vlastně... co budete dělat v neděli? Nechcete se zastavit na sběratelském setkání v jižním Tyrolsku?

Žádné komentáře:

Okomentovat