Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/05/19

SLOVENSKO (Dudince) - Evropský pohár v chůzi

U příležitosti pořádání již desátého ročníku významné sportovní akce - Evropského poháru v chůzi, který v letošním roce připadl na Slovensko, vydala slovenská poštovní správa příležitostnou poštovní dopisnici. 


Dopisnice vyšla právě dnes - v neděli 19. května 2013 - v nákladu 2.000 kusů, s nominální hodnotou "T2 50g". V levé obrazové části je logo sportovní akce. Prodejní cena dopisnice je 0,55 EUR.


Ve stejný den, tedy dnes, je v místě konání akce na poště "DUDINCE" používáno příležitostné poštovní razítko. Tentokrát v méně typické - modré - barvě. Jeho autorkou je paní Jana Viktorová. Razítko bude na poště "DUDINCE" k dispozici dalších sedm dní, pro případné dodatečné otisky.


Ve stejném městě se akce konala již jednou - v roce 1998. I tehdy byla vydána příležitostná poštovní dopisnice (tehdy v nákladu 11.000 kusů) a používáno příležitostné poštovní razítko.


Žádné komentáře:

Okomentovat