Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/05/31

SLOVENSKO - Společné vydání s Korejskou republikou

Dnes - 31. května 2013 - vydává slovenská poštovní správa společné vydání s poštovní správou Korejské republiky. Námětem je - jak jinak - kultura, a příležitostí ke společnému vydání je 20. výročí navázání diplomatických styků.


První slovenská známka (katalogové označení 0539) nominální hodnoty 1,00 EUR je věnována Uměleckému souboru Lúčnica. Autorem výtvarného návrhu známky je paní Kamila Štanclová, autorem rytiny pan Rudolf Cigánik.


Známka druhá (katalogové označení 0540) nominální hodnoty 1,00 EUR je věnována Epickému zpěvu Pansori. Autorem výtvarného návrhu je Eunkyung Park, autorem rytiny pan Rudolf Cigánik.


Obě slovenské známky vycházejí ve formě upraveného tiskového listu o 2x třech známkách, v celkovém nákladu 50.000 kusů tiskových listů, tedy každá známka ze série v nákladu 150.000 kusů.

Žádné komentáře:

Okomentovat