Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/06/27

SPOLEČNÉ VYDÁNÍ - 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu (FDC)

Ve středu 12. června 2013 bylo vydáno společné vydání příležitostných poštovních známek (aršíků) pod názvem "1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu". Jedná se o vydání poštovních správ České republikySlovenské republikyStátu Vatikán a Bulharské republiky.


O známkách (aršících) jsme ve stejný den informovali na stránkách našeho blogu, článek naleznete zde. Nyní k jednotlivým vydáním obálek prvního dne vydání (FDC).


Česká republika (respektive státní podnik Česká pošta) vydala obálku prvního dne vydání (FDC) pouze se samostatnou známkou nominální hodnoty 35,00 CZK z aršíku v celkovém nákladu 4.500 kusů. 


Katalogové označení je 0767 FDC, prodejní cena obálky prvního dne vydání byla stanovena na 42,00 CZK.


Slovenská republika (respektive akciová společnost Slovenská pošta) vydala obálku prvního dne vydání (FDC) ve dvou variantách.


První pouze se samostatnou známkou nominální hodnoty 1,60 EUR z aršíku v celkovém nákladu 5.500 kusů. Katalogové označení je 0542 FDC 1, prodejní cena obálky prvního dne vydání byla stanovena na 2,50 EUR.


Druhá s celým aršíkem nominální hodnoty 1,60 EUR v celkovém nákladu 1.500 kusů. Katalogové označení je 0542 FDC 2, prodejní cena obálky prvního dne vydání byla stanovena na 3,50 EUR.


Stát Vatikán (respektive poštovní správa Státu Vatikán) vydal obálku prvního dne vydání (FDC) pouze s celým aršíkem nominální hodnoty 1,90 EUR.


Celkový náklad obálek prvního dne vydání (FDC), ani jejich prodejní cena, nám doposud nejsou známy. 


Bulharská republika (respektive Bulharská pošta) vydala obálku prvního dne vydání (FDC) pouze s celým aršíkem nominální hodnoty 3,20 BGN.


Celkový náklad obálek prvního dne vydání (FDC), ani jejich prodejní cena, nám doposud nejsou známy. Slovenská pošta (respektive POFIS Bratislava) tuto FDC prodávala v ceně 3,50 EUR.

O dalších vydaných poštovních produktech v souvislosti s touto společnou emisí Vás budeme na stránkách našeho blogu opět informovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat