Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/09/26

ČESKO (Jilemnice) - Příležitostné poštovní razítko a výstava

V sobotu 4. října 2013 bude u příležitostné poštovní přepážky pošty "514 01 JILEMNICE" otevřené v prostorách Krkonošského muzea v Jilemnici (od 09.00 do 17.00 hodin) používáno příležitostné poštovní razítko.


Jeho autorem je pan Vladimír Suchánek, ostatně jak jinak? Vždyť právě výstava tohoto umělce se v tento den (a v tomto muzeu) otevírá... Kromě názvu pošty a data jsou v profilu obličeje umístěny ještě texty "VL. / SUCHÁNEK / VÝSTAVA".


Kromě razítka je pro sběratele připraven i tiskový list (TL) se známkou vzoru "Orchidej" nominální hodnoty "A" (v den vydání tuzemské výplatné, tj. 13,00 CZK) doplněný personifikovanými kupony. Zajímavostí je i doplnění třetího kuponu motivem příležitostného poštovního razítka. V případě zájmu je možno zakoupit na odkazu zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat