Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/09/09

SLOVENSKO (Gáň) - 900 let obce

V pátek 6. září 2013 byla vydána akciovou společností Slovenská pošta personalizovaná celinová obálka s natištěnou známkou hodnoty "T2 50g" k výročí 900. let od první písemné zmínky o obci Gáň


Obálka vyšla v nákladu 2.500 kusů, její prodejní cena v den vydání byla 0,80 EUR. Po levé straně známky je dotištěn "kupon" se znakem obce. Obec se nachází v okrese Galanta v Trnavském kraji. Dominantním obrazovým motivem obálky je v její levé adresní části obraz římskokatolického kostela Svaté rodiny (původně sv. Ondřeje) z XII. století.


O den později - v sobotu 7. září 2013 - bylo na místní poště "GÁŇ" používáno příležitostné poštovní razítko. Jeho hlavním obrazovým motivem byl znak obce, obkroužený názvem pošty s datem, a textem "900. VÝROČÍ PRVNÍ PÍSEMNÉ ZMÍNKY O OBCI".

Žádné komentáře:

Okomentovat