Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2014/08/23

ČESKO - Ochrana přírody (Beskydy) (II.)

O vydání nové emise poštovních známek České republiky "Ochrana přírody - Beskydy" jsme již na stránkách našeho blogu informovali dne 21. srpna 2014. Tentokrát představíme obálky prvního dne vydání (FDC), které vyjdou ve stejný den - tedy ve středu 3. září 2014.




Na první obálce prvního dne vydání (FDC) je vylepena známka nominální hodnoty 13,00 CZK s tématem "Jezevec lesní" (Meles meles). Její katalogové označení je 0814 FDC.




Poštovní razítko prvního dne vydání s názvem pošty "Nový Hrozenkov" zobrazuje stylizovanou hlavu sovy, dále uvádí datum vydání emise.


Obrazová část FDC je věnována - opět v kresbě manželů Libuše a Jaromíra Knotkových - stejnému tématu jako vlastní známka, jezevci lesnímu. Rytinu provedl pan Martin Srb.
Tato obálka bude vydána v nákladu 4.200 kusů, její prodejní cena v den vydání činí 27,00 CZK.


Na druhé obálce prvního dne vydání (FDC) je vylepena známka nominální hodnoty 17,00 CZK s tématem "Kočka divoká" (Felis silvestris). Její katalogové označení je 0815 FDC.


Poštovní razítko prvního dne vydání s názvem pošty "Horní Bečva" zobrazuje hlavu kočky divoké z profilu, dále uvádí datum vydání emise.


Obrazová část FDC je věnována - opět v kresbě manželů Libuše a Jaromíra Knotkových - stejnému tématu jako vlastní známka, kočce divoké v jejím přirozeném prostředí beskydského lesního porostu. Rytinu provedl pan Martin Srb.
Tato obálka bude vydána v nákladu 4.200 kusů, její prodejní cena v den vydání činí 31,00 CZK.


Na třetí obálce prvního dne vydání (FDC) je vylepena známka nominální hodnoty 21,00 CZK s tématem "Medvěd hnědý" (Ursus actor), v pravém spodním rohu je patrný "Střevlík hrbolatý" (Carabus variolosus). Její katalogové označení je 0816 FDC.


Poštovní razítko prvního dne vydání s názvem pošty "Velké Karlovice" zobrazuje stylizovanou hlavu medvěda, dále uvádí datum vydání emise.


Obrazová část FDC je věnována - opět v kresbě manželů Libuše a Jaromíra Knotkových - stejnému tématu jako vlastní známka, medvědu hnědému (medvědici se dvěma mláďaty). Rytinu provedl pan Martin Srb.
Tato obálka bude vydána v nákladu 4.200 kusů, její prodejní cena v den vydání činí 35,00 CZK.


Na čtvrté obálce prvního dne vydání (FDC) je vylepena známka nominální hodnoty 25,00 CZK s tématem "Vlk" (Canis lupus), letící "Ořešník kropenatý" (Nucifraga caryocatectes), a v pozadí Lysá hora (1323 m.). Její katalogové označení je 0817 FDC.


Poštovní razítko prvního dne vydání s názvem pošty "Rožnov pod Radhoštěm" zobrazuje stylizovanou hlavu vlka, dále uvádí datum vydání emise.


Obrazová část FDC je věnována - opět v kresbě manželů Libuše a Jaromíra Knotkových - stejnému tématu jako vlastní známka, vlku (šesti členné vlčí smečce). Rytinu provedl pan Martin Srb.
Tato obálka bude vydána v nákladu 4.200 kusů, její prodejní cena v den vydání činí 39,00 CZK.

Žádné komentáře:

Okomentovat