Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2014/11/12

ČESKO - Emise "Adventní čas" - veřejné vydání "vlastních známek"

Dnes - ve středu 12. listopadu 2014 - vychází veřejná emise "vlastních známek" státního podniku Česká pošta pod názvem "Adventní čas".


Na jednom přepážkovém listu o dvaceti pěti známkách různých motivů, nominální hodnoty "A" (tuzemské výplatné, v době vydání ekvivalent 13,00 CZK), jsou zobrazeny detaily z vánočního obrazu paní Jarmily Marešové. 


Každá jednotlivá poštovní známka je symbolicky věnována jednomu datu adventu, a to od 1.do 25. prosince 2014. Celkem bylo vydáno 16.000 kusů přepážkových listů (nominální hodnota jednoho listu je 325,00 CZK).


Z tohoto celkového počtu přepážkových listů jich státní podnik Česká pošta 6.000 kusů dává do prodeje samostatně, zbývajících 10.000 kusů ve zvláštních deskách. Ty kromě obalu, přepážkového listu, navíc obsahují osm kusů pohlednic se čtyřmi motivy z výše uvedeného obrazu. Celková prodejní cena tohoto kompletu je 398,00 CZK.


Určitou zajímavostí jsou na zadní straně obalu dva čárové kódy. Poštovní známky a pohlednice jsou totiž prodávány z hlediska daně z přidané hodnoty (DPH) v jiném režimu.



_____________________________



Celobarevný „KATALOG vlastních známek Česká republika (2012-2015)“ na 290 stranách kompletně popisuje veškeré vydané známky, včetně 490 vyobrazení, 923 cenových záznamů a 18 tabulek. Cena katalogu je 499,00 CZK.

Nový katalog objednávejte na e-mailové adrese: 


Katalog je zasílán v protinárazové obálce doporučeným (R-) dopisem prostřednictvím státního podniku Česká pošta. K ceně je připočítávána částka za poštovné ve výši 47,00 CZK. V případě požadavku na zaslání dobírkou, je příplatek k poštovnému ve výši 49,00 CZK. Zásilka je vždy filatelisticky frankována.




Žádné komentáře:

Okomentovat